< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Uzsākti autoceļa pārbūves darbi Jaunciemā

Uzsākti autoceļa pārbūves darbi Jaunciemā

2019-03-20, 14.47

Ventspils novada Tārgales pagastā uzsākta autoceļa pārbūve līdz pludmalei Jaunciemā. Ceļa platums būs 3,5 m, garums – 107 metri, tiks ierīkots apgriešanās laukums piekrastes tuvumā, paredzēts smagajam autotransportam, lai pludmalei varētu piekļūt glābšanas dienesta darbinieki. Jaunciema pludmali īpaši iecienījuši makšķernieki, to labprāt izmanto arī atpūtnieki, kurus vilina neskartās dabas tuvums.

Būvatļauja būvdarbu uzsākšanai saņemta 12. martā, darbi jāpabeidz trīs mēnešu laikā. Būvprojektu izstrādāja IK “P. Alkšņa projektu grupa”, būvdarbus veic SIA”VENTA 1″, līguma summa – 30 931,51 eiro, būvuzraudzības pakalpojumu sniedz SIA “SNB projekti”, līguma summa – 4024,46 eiro.
Autoceļa pārbūve Ventspils novadā notiek, pateicoties pašvaldības līdzdalībai projektā “Drošība piekrastē un jūras teritorijā Latvijā un Igaunijā”, kuru īsteno, izmnatojot Interreg V Igaunijas–Latvijas programmas atbalstu. Ventspils novadam piešķirtais finansējums ir 30 000 eiro, Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējums ir 25 500 eiro, valsts budžeta līdzfinansējums – 1500 eiro, Ventspils novada pašvaldības finansējums – 7955,97 eiro.
Projekta gaitā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopā ar Igaunijas glābšanas pārvaldi izstrādā darba standartprocedūras rokasgrāmatu Igaunijas un Latvijas glābšanas dienestu kopīgai reaģēšanai ar jūras piesārņojumu saistīto katastrofu gadījumā, kā arī papildina tehnisko aprīkojumu šādu darbu veikšanai.
Projekta noslēgumā organizēs divas mācības, lai stiprinātu Latvijas un Igaunijas glābšanas dienestu un partnerorganizāciju sadarbību un mācību apstākļos pārbaudītu izstrādātās darba standartprocedūras, tādējādi katastrofas gadījumā jūrā, piemērām, naftas produktu noplūdes gadījumā no kuģa operatīvi sadarbotos un savlaicīgi novērstu iespējamos vides apdraudējumus.

Projekts ”Drošība piekrastē un jūras teritorijā Latvijā un Igaunijā” tiek īstenots ar Interreg V Igaunijas–Latvijas programmas atbalstu un tā kopējais finansējums sastāda 547 815, 20 eiro, no kuriem ERAF līdzfinansējums ir 465 642,92 eiro.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm