< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Aicinām pieteikties barikāžu dalībniekus

Aicinām pieteikties barikāžu dalībniekus

2019-03-25, 09.09

1991. gada barikāžu dalībnieki, kuri ir reģistrējušies kā barikāžu dalībnieki un kuriem pasniegta Piemiņas zīme vai Pateicības raksts, ir tiesīgi saņemt barikāžu dalībnieka statusa apliecību.
Tā paredzēta uzrādīšanai Latvijas Republikas valsts un pašvaldību iestādēs saskaņā ar likumu “Par 1991. gada barikāžu dalībnieku statusu”. Pašvaldība tiesīga savos saistošajos noteikumos šo apliecību ieguvušajiem barikāžu dalībniekiem piešķirt sociālās garantijas, dažādas atlaides un atvieglojumus.
Apliecības izsniedz 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrība. Rīgā, Krāmu ielā 3, bet tā rīko arī izbraukumus, tādēļ Ventspils novada pašvaldība aicina barikāžu dalībniekus līdz 1. maijam pieteikties pagasta pārvaldē pie lietvedes, lai saprastu, cik daudz cilvēku vēlas saņemt statusa apliecību. Paredzams, ka apliecības mūsu novadā izsniegs 19. augustā. Par vietu, kurā tas notiks, paziņosim vēlāk.
Izbraukumos biedrības pārstāvji dodas tad, ja ir vismaz 80 interesentu, apliecības vienā dienā var izsniegt ne vairāk kā 120 cilvēkiem, tādēļ ir jāzina, kā organizēt darbu. Ierodoties saņemt apliecības, līdzi jābūt piemiņas zīmes apliecībai vai pateicības rakstam (oriģinālam vai kopijai) un personu apliecinošam dokumentam (pasei vai ID kartei). Tie barikāžu dalībnieki, kuri vēl nav reģistrējušies un ieguvuši kādu no apbalvojumiem, statusa apliecību iegūt nevarēs. Par reģistrēšanās kārtību interesēties 1991. gada barikāžu dalībnieku biedrībā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm