< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Tārgales sākumsskolas skolēni ciemojas Amatu mājā

Tārgales sākumsskolas skolēni ciemojas Amatu mājā

2019-06-17, 08.45

Jaunu informāciju vieglāk izprast, ja to saista ar iepriekš zināmo, tāpēc pašā jūnija sākumā, kad skola tikko beigusies, Tārgales pamatskolas sākumskolas skolēni devās uz Ventspils Amatu māju, lai iepazītu veco skolu, lai paši piedalītos procesā, kā veidojas kultūras vēsture, un, lai saprastu, kāda tam visam nozīme ikdienā.

Amatu mājā skolēni iepazina veco skolu: iepazina skolas kārtības noteikumus un varēja salīdzināt ar savu ikdienu skolā, mācījās rēķināt ar skaitīkļiem un rakstīt ar grifelēm uz tāfelītēm. Adrians pat drosmīgi izmēģināja soda veidu – tupēšanu uz zirņiem. Pēc tam, muzeja pedagoģe, izstāstīja stāstu par zelta saktu, kuru pazaudējusi latviešu meitene Anna. Šo stāstu klausījās uzmanīgi, jo pēc tam skolēni dalījās divās komandās un spēlēja zināšanu spēli. Tika pārbaudītas skolēnu zināšanas par senajiem amatiem un notikumiem stāstā par zelta saktu. šajā procesā skolēnos veidojās apziņa, kā patiesībā veidojas kultūras vēsture, teikas par dažādiem notikumiem, kā saprast – kur ir patiesība, bet kur ir tikai stāsts. Tāpat skolēni apzinājās, ka arī viņi paši ir tie, kuri veido daļu no tautas kultūras un tādējādi nodos mantojumu nākamajām paaudzēm.

Skolēnu novērojumus un sajūtas pierakstīja skolotāja Eva Zeltzaķe

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm