< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

“Animācijas brigāde” Tārgales pamatskolā

“Animācijas brigāde” Tārgales pamatskolā

2020-10-08, 12.03

25. septembrī projekta “Latvijas Skolas soma” ietvaros skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādiem kino tapšanas noslēpumiem pasākumā  “Kā top animācija!”. Skolēniem bija iespēja paskatīties un noskaidrot, kā top multfilma, kā filmiņā rodas skaņa, un bija daudz, daudz citu “Kā?”.  Visvairāk jautājumu radās par to, kā multfilmā attēlo vēju, krusu, lietu, kā parādīt lapkriti utt.

Skolēniem interesanti bija vērot lelles gatavošanas procesu un pēc tam šo pašu lelli redzēt atdzīvojamies multfilmā. Pēc šī pasākuma, skolēni atzina, ka nekad nebija iedomājušies, ka multfilmas radīšana ir tik sarežģīts, laikietilpīgs un interesants process. Protams, patika arī skatīties jaunās multenītes un ieraudzīt tās pavisam citādāk, jo tagad katrs zināja, cik daudz darba ir ieguldīts šajā darbā.

Nodarbības beigās režisors ar frontāliem jautājumiem pārbaudīja, ko izglītojamie atceras no stāstītā un redzētā, tādējādi ieguva atgriezenisko saiti, kas skolēniem visvairāk paticis. Pēc nodarbības skolēni arī vēlējās gatavot tādas lelles un daļa to arī darīs mājturības stundā un Teātra mākslas nodarbībās. Paldies par interesanto un vērtīgo nodarbību saka Tārgales pamatskolas 1.–4. un 6. klases skolēni.

Rakstu kopā ar skolēniem veidoja skolotāja Zanda

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm