< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Tārgales skolēni izzina vēsturi Rundālē un Bauskā

Tārgales skolēni izzina vēsturi Rundālē un Bauskā

2020-10-29, 15.57

3. oktobrī, mūsu 9. klase, mācīties braucām uz Rundāles pili un Bauskas muzeju.  Rundāles pilī, mēs uzzinājām par pils vēsturi, mums izstāstīja interesantākos faktus par pils celtniecību, piemēram, kāpēc ,,Baltā zāle” tiek dēvēta par ,,Balto zāli”.  Nodarbību laikā mums bija jāveic arī dažādi uzdevumi: jāsaskata attēlotais mākslas darbos, sienas gleznojumos un apdarē.
Pēc nodarbībām pilī  devāmies apskatīt skaisto Rundāles pils dārzu. Interesanti bija uzzināt skaistā baroka laika dārza vēsturi. Tad, kad tu tikai staigā un priecājies  par skaistumu, tas ir tā pierasti. Interesantāk ir tad, ja var uzzināt, kāpēc ir radies šis dārzs, kad un kas ir izdomājis to veidot tādu. Interesants fakts bija arī tas, ka līdzvērtīgs dārzs ir Sanktpēterburgā. Atbraucot mājās, mēs stundā skatījāmies Ziemas pils dārzu, būtu interesanti to redzēt klātienē.

Tālāk mēs devāmies uz Bauskas vēstures un mākslas muzeju, kurā iepazināmies ar 20. gs. Bauskas iedzīvotāju ikdienas gaitām. Muzeja darbinieki vēsturi mums rādīja ar dziesmām, teatralizētu uzvedumu, cienāja ar tēju, konfektēm un barankām. Tāpat mums bija jāveic dažādi uzdevumi, aprēķini, jāizsaka minējumi, jāpierāda apgalvojumi.

Pēc manām domām šādi mācīties vēsturi un vizuālo mākslu ir daudz interesantāk, jo to visu var izdzīvot ar emocijām, līdz ar to iespaidi ir spilgtāki un ilgāk paliek atmiņā. Paldies par šo iespēju projektam “Latvijas skolas soma” un skolotājai, kura devās ar mums kopā šajā uzdevumā!

Tārgales pamatskolas 9. klases skolniece Daniēla Rjabova

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm