< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Trīs skolās īstenos atbalsta pasākumus, vairojot emocionālo labsajūtu

Trīs skolās īstenos atbalsta pasākumus, vairojot emocionālo labsajūtu

2021-10-18, 07.55

Šoruden 122 Latvijas skolās, saņemot līdz 1000 eiro finansējumu katra, īstenos “Labbūtības ceļakarti” – psihoemocionālās labsajūtas celšanas plānu.
Līdzekļus saņēmušas arī trīs Ventspils novada mācību iestādes – Puzes pamatskola (999,85 eiro), Tārgales pamatskola (999,74 eiro) un Piltenes pamatskola (999,35 eiro). Lai iegūtu finansējumu, skolu pašpārvalžu pārstāvji, sadarbojoties ar saviem koordinatoriem, rakstīja projektus, iesniedzot tos Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras administrētā konkursā “Atbalsts psihoemocionālās veselības veicināšanas pasākumiem skolās Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai”.

Foto – Piltenes un Tārgales pamatskolu arhīvs

Lai saprastu, kas no viņiem tiek prasīts, vasarā skolēni Annahites pamatskolā piedalījās nometnē, apgūstot projektu izstrādāšanas iemaņas, diskutējot par savām idejām un prezentējot tās. Viņu padomdevēja bija pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Sibilla Veģe.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ir paziņojusi, ka apstiprināti 44 projekti, aptverot 122 izglītības iestādes. Kopējais projektiem piešķirtais finansējums ir 121 665,44 eiro. Lai paaugstinātu skolas kopienas psihoemocionālo labbūtību, skolu pašpārvaldes organizēs tematiskās mācības par mentālo veselību un emocionālo labsajūtu, rīkos dažādas āra aktivitātes, organizēs spēles – kā sportiskas, tā arī izzinošas. Tāpat jaunieši veidos izglītojošas infografikas un apgleznos skolas sienas ar pozitīviem vēstījumiem.

Piltenes pamatskolā paredzēts iekārtot skolas pašpārvaldes telpas, izveidojot ideju un labo domu tāfeli, skolēni paši  apgleznos sienas, iekārtos interjeru, lai pašpārvaldes telpas kļūtu par mājīgu vietu, kur satikties, stāstīt par idejām un īstenot tās. Paredzēts rīkot arī tematiskas nodarbības.
Puzes pamatskolā organizēs kampaņu “Runā ar mani!” – šonedēļ psihologa vadībā notiek skolēnu apmācības, lai viņi varētu atbalstīt un iedrošināt savus vienaudžus laikā, kad viņi jūtas nedroši vai ir noraizējušies. Mācību iestādē ierīkos labsajūtas stūrīti, kurā varēs ērti atpūsties un uzspēlēt galda spēles.
Savukārt Tārgales pamatskolā paredzēts ieviest radio, kas skanētu gaiteņos un kurā tiktu vēstīts par mentālo veselību un emocionālo labsajūtu. Tekstu ierunās skolēni, kurus pirms tam konsultēs profesionāli radio žurnālisti.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm