< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Apgūst dažādus mācību priekšmetus Kuldīgā

Apgūst dažādus mācību priekšmetus Kuldīgā

2022-05-19, 15.02

Programmas “Latvijas skolas somas” ietvaros Tārgales pamatskolas 4. klases skolēni 2022. gada 12. maijā devās uz Kuldīgas pilsētu lai iepazītos ar Kuldīgas pilsētas vēsturi, apmeklējot “Dzīvā muzeja” interaktīvo ekspozīciju.

Šeit, ar lielu interesi,  gida pavadībā uzzinājām par notikumiem dažādos laika posmos Kuldīgā. Tika stāstīts par hercoga Jēkaba kuģiem, tirdzniecības plāniem, Kuldīgas pilsētas spožumu un lielo postu mēra laikos.  Ekskursijas ietvaros mums papildus  izdevās apmeklēt Kuldīgas adatu torni, skatot pilsētu no putna lidojuma. Uzzinājām par kādreizējo Kuldīgas fabrikas “Meteors” adatu ražotni.

Savukārt, Kuldīgas novada muzejā  bija iespēja skatīt, kā dzīvojuši  turīgi kuldīdznieki 120 gadus senā pagātnē. Jāpiebilst, ka pilnveidojot savas orientēšanās prasmes, mēs patstāvīgi, izmantojot fotokartītes un informatīvās kartes, meklējām Kuldīgā visu šo muzeju atrašanās vietas kā arī citus apskates objektus.

Orientēšanās iespējas turpinājām  Alsungas novada “Mežvidu labirintos”, kur, meklējot izeju 3300 kvadrātmetrus lielajā labirintā, izmēģinājām spēkus izpildot āķīgus uzdevumus matemātikā, dabaszinībās vai šifrējot aizšifrētas vēstules un risinot uzdotos uzdevumus.

Paldies projektam “Latvijas skolas soma” par šo lielisko iespēju!

Tārgales pamatskolas 4. klases skolnieces Maija, Aija un Anna.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm