< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Grāmatā “Atrastā Latvija” – arī Ventspils novada objekti

Grāmatā “Atrastā Latvija” – arī Ventspils novada objekti

2022-07-11, 11.05

Siguldā notikuši grāmatas “Atrastā Latvija” atvēršanas svētki un informatīvās kampaņas 2022. gada sezonas atklāšana. Izdevumā iekļautas ziņas arī par būvēm Ventspils novadā.

Latvijas reģionos izbūvēti un atjaunoti vairāk nekā 60 kultūras un dabas mantojuma objekti – muižas, pilis, baznīcas, torņi, parki, muzeji, estrādes, dabas takas, dārzi, tilti, promenādes, pludmales un citas vietas, kopumā investējot 68 miljonus eiro. Visi šie objekti sarindoti septiņos kultūras un dabas mantojuma ceļos, kurus iepazīstot, var atrast un izprast Latvijas unikālās vērtības. Grāmata “Atrastā Latvija” apvieno visus šos ceļus, izceļot katru objektu.

Ventspils novada būves atrodas Līvu ceļā, kas ir visgarākais ceļš ar visvairāk atjaunotiem un no jauna izbūvētiem kultūras un dabas mantojuma objektiem.

Šajā grāmatā ir iekļauti četri Ventspils novada investīciju objekti “Ventiņu – lībiešu gājēju un velosipēdu celiņš”, “Gājēju tilts pār Irbes upi”, “Jūrkalnes dabas un atpūtas parks, dabas koncertzāle “Vējturu nams””, kā arī “Jūrkalnes Romas katoļu draudzes baznīca”, kas veiksmīgi īstenoti projekta “Ziemeļkurzemes kultūrvēsturiskā un dabas mantojuma saglabāšana, eksponēšana un tūrisma piedāvājuma attīstība” gaitā, sadarbojoties ar Ventspils muzeju kā projekta vadošo partneri, Talsu novada pašvaldību (Dundaga, Kolka) un Jūrkalnes Romas katoļu draudzi. Lepojamies par padarīto!

Atrastā Latvija

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm