< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Labiekārtos Dokupes ciema teritoriju

Labiekārtos Dokupes ciema teritoriju

2020-05-13, 16.06

2020. gada 8. maijā LAD Ziemeļkurzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde ir apstiprinājusi Ventspils novada pašvaldības projektu “Dokupes ciema labiekārtošana” Nr. 20-08-AL17-A019.2203-000006, kā mērķis ir nodrošināt Tārgales pagasta Dokupes un tuvējo ciemu iedzīvotāju un viesu lietderīgu brīvā laika pavadīšanu un bērnu fizisko aktivitāšu vairošanu, kā arī veicināt ciema kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu, ierīkojot brīvā laika pavadīšanas un sabiedrisko aktivitāšu laukumu Dokupes ciema centrā, līdz ar to veidojot pievilcīgu vidi pagasta teritorijā un uzlabojot iedzīvotāju dzīves līmeni.
Projekta ietvaros Dokupes ciema “Dokupīte” paredzēts veikt brīvā laika pavadīšanas vietas izveidi, kur tiks izvietota rotaļu iekārta bērniem, tiks bruģēts laukums un uzstādīti atpūtas soli. Rotaļu iekārta “Burukuģis” kuģa apveidā kļūst par aizraujošu, atraktīvu un jautru vidi dažāda vecuma bērniem. Rotaļu iekārtas elementi rosinās uz fiziskām aktivitātēm un sekmēs bērnu fizisko labsajūtu un sociālo attīstību. Ņemot vērā ciema vēsturi, kuģa mastā tiks uzstādīts Kurzemes un Zemgales hercogu Ketleru karakuģu karoga mūsdienu rekonstrukcija. Vieta būs piemērota dažāda vecuma bērniem un jauniešiem, lai efektīvi un atraktīvi pavadītu brīvo laiku. Bruģētais laukums būs piemērots gan velosipēdu vadīšanas prasmju apgūšanai, gan pasākumu rīkošanai, piemēram, ikgadējam operdziedātājas Alīdas Elizabetes Vānes piemiņas brīdim.
Ieceres īstenošanai projektam ir apstiprinātas 27 921,65 eiro attiecināmās izmaksas, no kurām 90 % līdzfinansēs ELFLA. Projektu plāno īstenot 2020. gadā.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm